Ontdek je ware

Innerlijke kracht


Maak een afspraal

Magneettherapie

Wat is magnetisme?

“Magnetisme is een natuurkracht.
De magnetische energie is een elementaire energie waarvan het gehele leven van organismen afhangt.”

Werner Heisenberg – Fysicus en Nobelprijswinnaar

Magnetisme is dus een oerkracht die aan de basis van gezondheid staat. Cellen worden geordend door magnetisme. De kleinste bouwstenen van het leven – atomen en moleculen – zijn micromagneetjes met een pluspool en een minpool, te vergelijken met de polen van de aarde. Omdat alles is opgebouwd uit atomen en moleculen, wordt elke structuur bepaald door magnetisme.

De magnetische kracht van de aarde is echter, mede door toedoen van de mens, aan het afnemen (zelfs met een mogelijke shift van de polen tot gevolg). M.a.w. het standaard magnetisme van de aarde is niet meer toereikend voor een optimale gezondheid van de mens, waardoor klachten kunnen ontstaan van allerlei aard! Ons goed aarden of gronden wordt ook steeds moeilijker…

magneet.001

Het omgekeerde blijkt echter ook het geval: magnetisme kan gericht worden ingezet voor genezing. Er zijn duizenden jaren oude aanwijzingen gevonden dat magneten in China, Japan, India en Egypte werden gebruikt om te genezen. Beschrijvingen van magneettherapie zijn ook gevonden in de werken van filosofen als Aristoteles, Plato en Homerus. Zij schreven onder meer over toepassingen tegen verlammingen, reumatische aandoeningen en gezwollen gewrichten. Cleopatra zou een magnetisch amulet op haar voorhoofd hebben gedragen om jong te blijven.

Omwille van de helende werking bied ik magnetische producten aan in mijn praktijk, maar ook ter ondersteuning op het therapeutische werk: een goede aarding is immers noodzakelijk voor elke spirituele groei!

Ik heb gekozen voor de producten van Energetix, omdat zij werken met Neodynium magneten, die maar 1 % aan kracht verliezen in 100 jaar!

Tevens bieden zij , naast de magneetsieraden, een heel gamma wellnessproducten aan.

In enkele van deze producten is als extra koper verwerkt. Koper is ontstekingsremmend, goed voor de gewrichten en heeft een positieve invloed op onze hormoonhuishouding.

Indien u wenst, test ik gratis uit welk product voor u aangewezen is.

Hoe werkt dit?

how does magnetic therapy work4

Magneettherapie versterkt het zelfgenezende vermogen van het lichaam door middel van magneetjes. Doordat het lichaam een betere doorbloeding krijgt kan dit pijnstillend, ontgiftend, immuniteit bevorderend, herstellend, enz… werken.

Doordat er ijzer en andere metalen in ons bloed zitten, trekken de magneten het bloed in de zenuwbanen en de spieren terug in beweging. Dit geeft de rode bloedlichaampjes een enorme stoot energie. De rode bloedcellen kunnen weer volledig los stromen in de bloedbaan en door de nieuwe energie zijn ze beter in staat zuurstof op te nemen en afvalstoffen af te scheiden. Dit vitale bloed komt vervolgens in alle cellen.

Magneettherapie wordt succesvol ingezet tegen een breed scala aan ziekten en aandoeningen. Een algemene verhoging van activiteit van de moleculen (vitaliseren) en het herstellen van orde zijn bij al deze processen steeds de belangrijkste effecten. Magneten werken uitstekend voor pijnverlichting – vooral door een versnelde afvoer van afvalstoffen uit de cellen.

De kracht van magneettherapie is dat het rechtstreeks inwerkt op de kern van zoveel moderne ziekten – een gebrek aan levensenergie en harmonie en orde.

Samengevat brengen magneten uw lichaam weer in balans en verbeteren zij:

 • de doorbloeding,
 • het zuurstofgehalte,
 • het energiepeil,
 • het zelfgenezend vermogen,
 • de afvoer van afvalstoffen.

Magneten hebben een verzachtende en helende werking bij:

 • hoofdpijn en migraine
 • gewrichtspijnen, reuma, artrose, breuken
 • spierpijnen, scheuringen, verstuikingen
 • rug- en schouderklachten
 • fibromyalgie en chronische aandoeningen
 • eczeem, astma, allergieën
 • menstruatieklachten en in de overgang
 • stress, spanningen, nervositeit, transpiratie , duizeligheid
 • slaapproblemen
 • depressie
 • vermoeidheid, futloosheid
 • ADHD en concentratieproblemen
 • chronisch koude voeten en handen
 • darmklachten
 • tennis elleboog

Alleen mensen met een pacemaker of een ander medisch elektronisch apparaat moeten eerst toestemming vragen aan hun arts of ze magneten mogen dragen. Als je zwanger bent begin je beter ook niet met magneten omdat de afvalstoffen ook in de placenta terecht komen!
logo energetix bingen

De collectie die Energetix te bieden heeft bestaat uit:

Wellness producten: bijv. magneetzolen, waterstaafje, glasonderzetter, massagetools, MagnetRelax  

 

Sieraden

Magneetsieraden voor mannen, vrouwen , kinderen: armbanden, kettingen, oorbellen , ringen, horloges.

De sieraden zijn nikkel- en allergievrij en zijn vervaardigd uit edelstaal, leder, swarovski kristal of zirkonia.

Het koper kan verkleuren en afgeven op uw huid. Dit is een reactie van uw lichaam dat u het koper nodig heeft en kan geen kwaad. U kan het verwijderen met een beetje citroensap en op het sieraad moet het niet verwijderd te worden.


Meer informatie